Meny
SV / EN
Hem / Referenser / Vindö Bilgalleri visar klassiker i nytt ljus

Vindö Bilgalleri visar klassiker i nytt ljus

Vindö Bilgalleri, hem till över 70 fantastiska bilar från närmare 20 olika bilmärken, är mer än bara ett bilmuseum. Här strävar man efter att skapa en oöverträffad upplevelse för besökare som vill följa utvecklingen av moderna klassiker genom tiderna. Easyform hade nöjet att samarbeta med Vindö Bilgalleri för att förbättra belysningen i lokalerna för deras imponerande samling.

För att berätta mer om detta spännande projekt på Vindö Bilgalleri och hur Easyform bidrog med belysningslösningar, har vi pratat med Tommy Molén, säljare på Easyform och ansvarig för projeket.

– Projektet omfattade två stora lokaler i två plan, fulla med en imponerande samling bilar, inklusive äldre klassiker och exklusiva sportbilar. För att framhäva varje bils design behövde man en belysningslösning som var flexibel och kunde anpassas till olika fordon och behov.

Flexibel belysning

Belysningens position och utformning kan ha en avgörande skillnad för hur en lokal och en specifik produkt upplevs. Tommy förklarar vilken lösning som valdes för Vindö Bilgalleri.

– Invändigt valdes Easyforms SILVER TL Spotlight med honeycombfilter monterad på Easytrac 3-fas skena. Honeycombfiltret, eller bikakeraster som det också kallas, är ett effektivt tillbehör när man vill ha så mycket avbländning som möjligt. Det är särskilt viktigt när man arbetar i projekt som dessa, där detaljer och design är av yttersta vikt. Utvändigt genomfördes också ett lyft med fasadbelysning från Nordlux.

Fördelarna med belysningen

Det som verkligen utmärker Easyforms belysning som ett perfekt val i detta projekt är flexibiliteten som erbjuds.

– Fördelen med våra spotlights på 3-fasskena är att den inte låser upp sig till fasta belysningspunkter, utan kan ändras och flyttas om efter eget önskemål. Detta är särskilt värdefullt i en plats som Vindö Bilgalleri där fordonens arrangemang kan ändras och uppdateras.

Råd och tips för liknande belysningsprojekt

Tommy Molén delade också några råd och tips för liknande projekt.

– När man på förhand inte vet exakt hur möbleringen kommer att se ut, finns ingen bättre lösning en spotlights på skena. På så sätt kan man prova sig fram och slipper investera för mycket i olika armaturer, utan kan på ett enkelt vis komplettera i efterhand.

Resultat

Genom att samarbeta med Easyform har Vindö Bilgalleri nu en lättjusterad belysningslösning som sätter bilarna i perfekt sken, vilket gör det möjligt för besökare att uppleva varje detalj i dessa bilar med hög precision.

Är du också intresserad av att förvandla din inomhusmiljö med belysning? Kontakta oss så hjälper vi dig!

Utmaning

Skapa en flexibel belysning som framhäver de exklusiva bilarnas detaljer.

Kund

Vindö Bilgalleri

Ort

Djurhamn

År

2023
+ Easytrac Pro 3-fas skensystem
+ Silver TL
+ Easytrac Pro 3-fas skensystem
+ Silver TL
+ Easytrac Pro 3-fas skensystem
+ Silver TL
+ Easytrac Pro 3-fas skensystem
+ Silver TL
+ Easytrac Pro 3-fas skensystem
+ Silver TL
+ Easytrac Pro 3-fas skensystem
+ Silver TL
+ Easytrac Pro 3-fas skensystem
+ Silver TL
+ Easytrac Pro 3-fas skensystem
+ Silver TL

Offert / Förfrågan

    Förfrågan för:

    Önskat antal:

    genom att använda detta formulär accepterar du lagring och hantering av dina uppgifter på denna webbplats.